USB Driver Installatie


Heeft u een USB interface aangeschaft dan dient u eerst drivers te installeren voor deze interface. De drivers worden in 2 stappen op uw systeem geinstalleerd. Als eerste wordt een USB driver geladen die dan weer op zijn beurt een Virtuele Com Port driver installeert.

De drivers die benodigd zijn voor deze installatie staan op de bijgeleverde CD in de directory USB. In die directory vindt u ook enkele pdf documenten die precies uitleggen met duidelijke screenshots hoe de installatie verloopt. Opent u de juiste pdf document voor uw besturingssysteem (Windows 98, ME, XP of NT of Windows 2000 etc.) en lees het aandachtig door voordat u met de installatie aanvangt. Voor het bekijken van pdf documenten moet u wel de gratis verkrijgbare Adobe Acrobat pdf viewer geinstalleerd hebben op uw systeem.

Om de automatische installatie te starten gaat u als volgt te werk:
1. PC aanzetten en wachten tot dat Windows compleet gestart is
2. USB kabel in interface pluggen en in de PC
3. Interface in de auto pluggen: LED's knipperen of zijn aan.

Als het goed is gegaan dan heeft Windows nu nieuwe hardware gedetecteerd en vraagt om de drivers. Volgt u nu verder de pdf documenten met plaatjes om de driver goed op uw systeem geinstalleerd te krijgen. Na de installatie vindt u in uw hardware configuratie een USB comport. Controleer of deze op een hardware poort tussen 1 en 4 staat ingesteld. Is dit niet het geval dan moet u dit wijzigen in de properties. De instelling die u hier ingeeft, moet u ook instellen in de "OPTIONS" scherm van VAG-COM. Uw interface is goed ingesteld als u de volgende melding krijgt bij het testen van de interface: "Status 0 - Interface Found".

Tot nu toe heeft het contact van de auto uitgestaan. Wilt u echter de auto uitlezen dan moet het contact naar positie 2 worden gedraaid: dashboard lampjes aan, anders krijgt de electronica in de auto geen spanning en kan het dus ook niet communiceren.
Mocht het na deze uitleg nog niet willen lukken en u heeft een interface bij mij aangeschaft, kunt u me altijd bellen. Verdere info bij Contact.

CD kwijt? De drivers kunt u ook hier downloaden.